Inschool jongerentraining Mindfulness (VO)

Aandachttraining helpt jongeren met concentratie, rust vinden, (zelf)vertrouwen, veerkracht en andere puberzaken.

Op school, na schooltijd
Op middelbare scholen bied ik Inschooltrainingen aan, aandacht-trainingen voor jongeren (na schooltijd op school) in kleine groepen van maximaal 6 leerlingen.

Waarom Mindfulness
Veel pubers vinden het lastig om zich te concentreren. Ze slapen niet goed, maken zich druk of hebben zorgen. Ze vinden het ook moeilijk om te relaxen of om simpelweg even niets te doen. En ze zijn altijd online. Er zijn veel prikkels om hen heen, hun hoofden zitten vol.

DSC_8981

Er wordt veel van ze verwacht, op school en door hun omgeving. Aandachttraining kan hen leren te relaxen, te stoppen met zorgen maken, te vertrouwen op hun kwaliteiten en zo hun eigen weg te vinden in de wereld.

“Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen” (Jon Kabat-Zinn, grondlegger Mindfulness)

Waarom op uw school en hoe werkt het
Voor u als school de mogelijkheid om uw leerlingen dichtbij en laagdrempelig tools aan te reiken die ondersteunen in hun schoolcarriere, maar ook daarbuiten. Als school biedt u een ruimte waar de training kan plaatsvinden. Daarnaast brengt u de leerlingen en ouders op de hoogte van de mogelijkheid deel te nemen aan een training door middel van het verspreiden van flyers die ik aan u verstrek. Leerlingen (ouders) melden zich rechtstreeks aan bij Mindfulness Domstad. De training start bij voldoende aanmeldingen.

Wat en hoe
In 10 bijeenkomsten wordt in een groep van max 6 deelnemers gewerkt aan:

 • aandacht richten en verplaatsen
 • concentratie en geheugen verbeteren
 • omgaan met emoties (fijne en lastige), zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te negeren
 • waarnemen zonder te oordelen of altijd te hoeven reageren
 • ervaren dat het nu oké is
 • meer (zelf)vertrouwen
 • er op vertrouwen dat het goed komt, hoewel soms anders goed dan gedacht of gewenst
 • minder piekeren en acceptatie
 • minder automatisch reageren op spanning
 • herkennen en erkennen van verschillende stijlen van communicatie
 • aardig zijn voor jezelf
 • beter omgaan met sombere buien of angstgevoelens

Er wordt geoefend met ademhalings- en concentratieoefeningen en soms yogaoefeningen. Ook krijgt iedere leerling een werkboek en een app met oefeningen. Samen met de leerlingen werken we er aan dat zij zich steeds beter staande kunnen houden op de golven die er nu eenmaal vaak zijn in het leven!

Intakegesprek en indeling groepen
Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats, eventueel kunnen ouders ook mee komen. Gedurende de training is er altijd ruimte voor vragen of overleg. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met wensen, behoeften en leeftijd.

Wanneer en waar
Trainingen vinden plaats na schooltijd op een nader overeen te komen middag op school.

Kosten
Voor 10 trainingsbijeenkomsten van 75 minuten, een intakegesprek en naar wens tussentijds overleg of evaluatie betalen ouders 240 euro.

Geïnteresseerd?
Wilt u de aandachttraining in school halen of meer informatie over de mogelijkheden, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Ilja Veenman: info@mindfulnessdomstad.nl of 06-15084921