Ruimte geven & dichtbij zijn, aanrader voor ouders met pubers

Ruimte geven & dichtbij zijn is geschreven voor ouders met pubers (12-19 jaar). Maar ook voor stiefouders, therapeuten, leerkrachten en andere professionals. Het laat zien hoe je als volwassene zelf af en toe pas op de plaats kunt maken.
Het blijkt verrassend goed te werken als je niet meteen op je kind reageert, maar wél volop aanwezig bent bij de turbulentie waar het in zit. Moed, vertrouwen en compassie zijn hierbij onmisbaar.
Geschreven door Eline Snel van de Academie voor Mindful Teaching. Ze geeft een aantal praktische oefeningen, zoals “De piekerfabriek’ , “Ik houd mijn hart vast’ en “De kunst van het luisteren’ (inclusief cd met meditatieoefeningen voor ouders, MP3-bestanden). Die helpen je aanwezig te zijn, met vriendelijke, bewuste aandacht; open, zonder te oordelen. Zo kom je ook in verbinding met je eigen wijsheid en vitaliteit.
Er is ook een speciale download met oefeningen voor pubers.

Walk with me

Op 28 september is de film “Walk with me” in premiere gegaan. In deze documentaire wordt de boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh over een periode van drie jaar gevolgd. Met zijn monniken en nonnen woont hij in een gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Ze leven daar zonder aardse bezittingen en houden zich volledig bezig met mindfullness. In Utrecht te zien in het Louis Hartlooper Complex. Aanrader!

Nieuw: “Aandachtsmomentjes”

Voor alle kinderen (5-12 jaar) die de training hebben gevolgd en het fijn vinden om samen weer even terug te keren in de aandachtsoefeningen om zo de mindfulness een blijvend plekje te geven. Maandelijks is er op de woensdagmiddag in de studio van Heart Yoga de mogelijkheid om te genieten van een “aandachtsmomentje” voor jezelf. De data voor schooljaar 2017-2018 vind je hiernaast onder ‘Agenda’.

Agenda

  • vrij 11 sept 2020 start training 5-7 jaar
  • vrij 11 sept 2020 start training 8-12 jaar
  • per direct/datum in overleg: start individuele training 5-7, 8-12, 13-19 jaar
  • iedere eerste woe en/of vrij van de maand: “aandachtsmomentje” 5-12 jaar
    (eerstvolgende keer woe 2 sept en/of vrij 4 sept 2020)
  • datum in overleg: Introductieworkshop Mindfulness ouder & kind