Ruimte geven & dichtbij zijn is geschreven voor ouders met pubers (12-19 jaar). Maar ook voor stiefouders, therapeuten, leerkrachten en andere professionals. Het laat zien hoe je als volwassene zelf af en toe pas op de plaats kunt maken.
Het blijkt verrassend goed te werken als je niet meteen op je kind reageert, maar wél volop aanwezig bent bij de turbulentie waar het in zit. Moed, vertrouwen en compassie zijn hierbij onmisbaar.
Geschreven door Eline Snel van de Academie voor Mindful Teaching. Ze geeft een aantal praktische oefeningen, zoals “De piekerfabriek’ , “Ik houd mijn hart vast’ en “De kunst van het luisteren’ (inclusief cd met meditatieoefeningen voor ouders, MP3-bestanden). Die helpen je aanwezig te zijn, met vriendelijke, bewuste aandacht; open, zonder te oordelen. Zo kom je ook in verbinding met je eigen wijsheid en vitaliteit.
Er is ook een speciale download met oefeningen voor pubers.